El Senat aprova declarar la Riera Capaspre d’interés general

La Cambra Alta ha aprovat la Proposició de Llei presentada i defensada pel portaveu de Convergència i Unió al Senat, Pere Macías, per incorporar el cobriment i urbanització de la Riera Capaspre a la Llei del Pla Hidrològic Nacional. Ni el PSOE ni els grups del govern d'entesa han donat suport a la iniciativa legislativa de CiU.

[@more@]

Convergència i Unió ha aconseguit el suport majoritari del Senat perquè la Riera Capaspre sigui declarada d'interés general i, d'aquesta manera, s'incloguin les obres de cobriment al conjunt d'inversions a realitzar amb caràcter d'urgència a les Conques Internes de Catalunya. El portaveu de la federació nacionalista a la Cambra Alta, Pere Macías, ha lamentat que aquesta iniciativa no hagi obtingut el recolzament del PSOE ni dels grups del govern d'entesa que també formen part del govern de l'Ajuntament de Calella, Esquerra Republicana de Catalunya i Partit dels Socialistes de Catalunya. "Una vegada més [el tripartit] ni fa, ni deixa fer, ni aconsegueix res de Madrid", ha criticat Macías.

CiU ha indicat que aquesta iniciativa complementa les gestions que van liderar per aconseguir incloure una partida pel cobriment de la Riera Capaspre als Pressupostos Generals de l'Estat d'aquest 2007.

La Proposició de Llei, que haurà de ser ratificada al Congrés dels Diputats, insta al govern espanyol que, en el termini de sis mesos, impulsi un nou conveni amb la Generalitat de Catalunya que permeti actualitzar el Pla de Protecció de les Avingudes del Maresme.

Quant a 08370

Periodista de Ràdio Calella Televisió
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.