Cordón: “De mare només n’hi ha una, com de poble on neixes”

Carles Cordón i Cardó ha rebut la Medalla d’Or de la Ciutat de Calella. L’acte de lliurament es va fer divendres a la Sala Mozart on l’oncòleg i investigador va estar acompanyat de familiars, amics i també una amplíssima representació institucional. Cordón va agrair l’interés, suport i estima que ha rebut sempre de la gent de Calella, el poble que l’ha vist créixer i on va viure una etapa molt important de la seva vida. A la gent que omplia la platea de Can Salom, Cordón els va regalar una explicació de les investigacions que està dirigint als Estats Units d’Amèrica i va parlar de la importància de la prevenció i la lluita personal com a factors claus per a vèncer el càncer.[@more@]

La Sala Mozart de Calella es va vestir de gala per acollir un d’aquells actes que marquen la història d’una ciutat. Per segon cop, el consistori va fer entrega de la Medalla d’Or de la Ciutat de Calella, el màxim guardó que es pot atorgar a un conciutadà. L’oncòleg i investigador calellenc, Carles Cordón i Cardó n’era el destinatari, tal i com va aprovar el Ple de l’Ajuntament de Calella el passat mes de febrer. Acompanyat per la seva família, per amics i per molts calellencs que l’admiren, Cordón es va disposar a viure “un dels dies més importants de la meva vida”, reconeixia ell mateix un cop acabat l’acte oficial.

La projecció d’un reportatge fotogràfic elaborat per Fotofilm Calella va servir per començar la cerimònia. Una successió d’instantànies de la seva infantesa i adolescència, amb els seus pares i germans; amb els seus companys de classe de l’Escola Pia o els de l’Agrupació Sardanista de Calella; per acabar amb fotografies de Cordón als Estats Units d’Amèrica, a la feina o amb la seva família, dona i fills. El doctor Pere Puig i l’alcalde Josep Basart van ser els primers en prendre la paraula. Puig va repassar la brillant i meteòrica trajectòria professional de l’oncòleg calellenc malgrat destacar-se, per sobre de tot, “la humanitat i senzillesa del que sens dubte és el fill més il·lustre de Calella”, va assegurar. En la mateixa línia va parlar l’alcalde Basart. “És l’home més universal de Calella i aquest acte és un agraïment col·lectiu a la feina que fa per dignificar la malaltia més dura del nostre temps”, va indicar l’alcalde. Basart va explicar que la decisió d’atorgar-li la Medalla d’Or de la Ciutat de Calella es va prendre per la seva vàlua professional però també pel fet que sempre té records i paraules per Calella. L’alcalde també va recordar que Carles Cordón va ser el primer pregoner de la Festa Major, l’any 1999.

Preparat per a pronunciar un curt però emocionant i profund discurs, l’oncòleg calellenc va agafar el micròfon. “És ben veritat que el català ronda el món però torna al born”, va dir Cordón en referència als lligams que l’uneixen a Calella on ha viscut una de les etapes més importants de la seva vida: la infantesa. Va agrair l’interés, el suport i l’estima que ha rebut sempre per part de la gent de Calella obsequiant als assistents a l’acte amb una explicació de la recerca científica que ha estat fent juntament amb el seu equip d’investigadors als Estats Units d’Amèrica. Com aquell que torna a casa després d’uns anys fora, Cordón va parlar dels progressos en el coneixement del càncer que s’han aconseguit gràcies a la investigació i dels beneficis que, gràcies a això, n’obtenen els malalts.

Tota una lliçó magistral que Carles Cordón i Cardó va regalar a Calella. Els calellencs, allà presents, ho van agrair amb un llarg i sonor aplaudiment. Aquest cap de setmana ha passat per Calella una d’aquelles personalitats que deixen empremta.

Quant a 08370

Periodista de Ràdio Calella Televisió
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.