L’Escola Pia de Catalunya absorbeix el col·legi Lestonnac de Calella

La Companyia de Maria, ordre religiós fundat per Joanna de Lestonnac, deixarà de tenir un centre educatiu a Calella. L'Escola Pia de Catalunya ha confirmat l'absorció del col·legi Lestonnac: el canvi de titularitat del centre es farà efectiu a partir del curs 2007/2008 tot i que l'acord ja és total. L'any 1994 l'Escola Pia de Calella i Lestonnac van arribar a un acord de col.laboració segons el qual les religioses ofereixen formació educativa per segon cicle d'Educació Infantil i Primària mentre els escolapis assumeixen l'ESO, els Batxillerats i els Cicles Formatius. La direcció de Lestonnac va celebrar dimecres una reunió amb tots els pares i mares del centre per informar-los de la nova situació.

[@more@]

Aquest 2007, la Companyia de Maria -ordre religiós dedicat a l'ensenyament del qual depèn el col·legi Lestonnac de Calella- celebra el quart centenari. És present a quatre continents i, a Espanya, té centres educatius a Madrid, Santiago, Granada o Tarragona i Barcelona; entre d'altres. A Calella, es va fundar una escola l'any 1862 i fins aquest 2007 ha funcionat de forma continuada, a excepció d'un impàs de tres anys que van coincidir amb la Guerra Civil Espanyola. Aquesta història ja té punt i final a la nostra ciutat. Segons han confirmat fonts de l'Escola Pia de Catalunya, divendres dia 23 de març es va tancar la compra de Lestonnac. Cap de les dues institucions han detallat, de moment, si l'edifici també ha entrat dins l'operació.

D'aquesta manera, l'Escola Pia de Calella tornarà als seus orígens i reprendrà la formació integral de l'alumnat, des de l'etapa Infantil fins al Batxillerat. Actualment, els escolapis iniciaven la seva oferta educativa als 12 anys.

Quant a 08370

Periodista de Ràdio Calella Televisió
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.