FESTIMATGE 2007: el festival de la imatge sobre paper i en moviment

Fotofilm Calella presentarà aquest divendres al Far de Calella el FESTIMATGE 2007. Un dels festivals amb més renom del país i que, aquest any, vol iniciar una nova etapa: projectar-se internacionalment. Aquest any, s'ha convidat a la població de Perpinyà, capital de la Cultura Catalana 2008 i seu de l'Insitut Jean Vigo -director de cinema francès i un dels creadors més influents del segle XX-.

[@more@]

Perpinyà és la ciutat convidada al FESTIMATGE 2007. Fotofilm Calella, l'entitat organitzadora del festival, i els representants d'aquesta ciutat de la Catalunya Nord han acordat treballar conjuntament per donar a conèixer el treball que fan en l'àmbit de la fotografia i el cinema. De moment, en aquesta edició del Festimatge, es podrà veure una mostra del treball fílmic que es realitza a Perpinyà i, properament, Fotofilm hi portarà una exposició dels films de l'entitat i del FESTIMATGE.

L'entitat cultural calellenca presentarà divendres al Far de Calella el programa del festival d'imatges en moviment. S'allargarà fins a final d'abril i proposa des d'exposicions, projeccions de curtmetratges i tallers de fotografia. El FESTIMATGE d'aquest 2007, com en d'altres edicions, distribueix el seu programa d'activitats entre les que estan relacionades amb la fotografia i les de cinema. En aquest últim apartat, destaca la celebració del XXXIV Certamen-Trobada Internacional de Cinema 9,5 i del XIII Certamen de Curtmetratges “Trofeu Torretes” especial MAR. A tot això, el dimecres 18 d'abril les escoles i instituts de Calella participaran en les projeccions de cinema jove que es faran a la Sala Mozart i a l'Escola Pia.

El FESTIMATGE 2007 també farà una mirada a la història. En el marc d'una nit especial dedicada al Turisme, dilluns 16 d'abril, es farà la projecció d'un film publicitari inèdit recuperat dels anys 60. Una iniciativa fruït de la col.laboració del grup Cinema-Rescat i la Filmoteca de Catalunya per les projeccions de cinema retrospectiu.

Podeu consultar el programa complet del FESTIMATGE 2007 a la pàgina web de l'entitat Fotofilm Calella: http://fotofilmcalella.org/docs.php?&doc=home

Quant a 08370

Periodista de Ràdio Calella Televisió
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.