Eleccions municipals 2007: pactes post-electorals

El resultat de les eleccions municipals del 27-M no han deixat res clar en el cas de Calella. Convergència i Unió ha guanyat les eleccions amb 2.420 vots (38,38%) que li han atorgat set regidors, un més dels que tenia en l'anterior mandat. En segon lloc, el PSC de Josep Maria Juhé amb 1.832 vots i cinc regidors; i ERC que passa a ser la tercera força política havent recollit 1.257 sufragis i quatre regidors. El PP no experimenta cap canvi i consolida el seu únic regidor a l'Ajuntament de Calella, en aquest cas, Josep Maria Vila.[@more@]

Aquest panorama ens condueix ineludiblement a parlar de pactes post-electorals. Les combinacions són múltiples, unes més factibles i previsibles que d'altres. Aritmèticament poden ser aquestes combinacions:

CiU (7) + PSC (5) = 12 regidors

CiU (7) + ERC (4) = 11 regidors

PSC (5) + ERC (4) = 9 regidors

L'únic regidor que ha obtingut el Partit Popular no té el pes necessari per fer decantar la balança a un cantó o l'altre.

Josep Maria Juhé (PSC) i Montserrat Candini (CiU) han expressat públicament la seva voluntat de ser alcalde/-essa de Calella; Jaume Puig (ERC) ha dit, per contra, que el seu és un "partit de govern". Els republicans, en aquest cas, podrien tornar a tenir "la clau".

Les properes hores -que no dies ni setmanes- poden ser decisives. El pacte per conformar una majoria de govern es podria fer públic aquesta mateixa setmana.

Quant a 08370

Periodista de Ràdio Calella Televisió
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.